Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két hónap után...

Már észlelem, hogy egyik-másik beültetett hajszálam kihullik. Sajnos nemcsak az új hajszálak, hanem a többi is, de azt hiszem ennek nincs köze a műtéthez, ennek sajnos más oka lehet.

A beültetés helyén kicsit pirosabbnak látom a fejbőrömet, nem tudom, hogy ez normális-e és hogy később el fog-e múlni. Majd meglátjuk! Nincs sok időm ezzel foglalkozni, ezer más gondom van még és kilátásom sincs arra, mikor tudok hazamenni és felugrani a HairHungary klinikára egy kontrollra. Még mindig viszket kicsit a fejbőröm, azt hiszem sampont fogok váltani...

Ha kifésülöm a hajam a homlokomból, és messze vagyok a tükörtől, már látszik, jobban mondva kirajzolódik, milyen is lesz a „hajkorona” vonala. Nem is rossz, de a frufrura még egy ideig szükség van.

0 Tovább

A műtét

A hajátültetési műtétem napján kedves fogadtatásban volt részem, mikor reggel megérkeztem a HairHungary Klinikara. Kiderült, hogy nem egy középkorú, tapasztalt doktor úr fogja a beavatkozást végezni (mint ahogyan én azt elképzeltem), hanem egy kedves fiatal doktornő. Átöltöztem a kényelmes ”otthoniba”, elvégeztünk még egy-két adminisztrációs műveletet, majd újabb fotózás következett.

A kis műtőben valóban megnyugtató, családias volt a hangulat. Az orvoson és rajtam kívül csak két fiatal asszisztens volt még jelen és érdekes módon már semmi félelem nem volt bennem. Az első művelet a donor területének a levágása volt. Hátul a tarkómon két csíkban nyírták le nagyon rövidre a hajam, innen emelte ki később a graftokat a doktornő. Kaptam néhány érzéstelenítő injekciót, és amikor már hatott, kezdődhetett az első felvonás. A műtőasztalon hasaltam, a doktornő a fejem fölött-mögött (?) ülve fúrogatta ki egyesével a 3000 hajszálat. Az egy rejtély volt számomra, hogyan fogjuk megszámolni ezt a rengeteg hajszálat, lehet-e egyáltalán, de később megnyugodva láttam, igen.

A két asszisztens vette kezelésbe a kiemelt hajgyökereket, megvizsgálták nagyító alatt, egy graftban hány hajszál található, és aztán egy speciális folyadékba tették a "tartósítás miatt". Megnézhettem én is, hogy milyen egy graft, a lányok és a doktornő is ujjongva dícsérték, hogy egyik-másik graftban 4, sőt 5 db hajszálat számoltak. Ez pedig nem túl gyakori. Még sosem váltott ki dícséretet soha senkiből a hajam. Úgy éreztem, megérte alávetnem magam ennek a műtétnek. :)

Türelmesen, modhatnám ellazultan tűrtem, hogy az orvos kifúrogassa a graftokat, a lányok közben számolták és konzerválták őket, közben szólt a zene. Emese az orvos azt mondta, nagyon jól viseltem a beavatkozást, mert mások többször is kérnek érzéstelenítést a műtét folyamán. Dél lett mire végeztünk. Sok idő és munka árán 3000 hajszállal kevesebb lett a tarkómon. Kár, hogy csak saját hajat lehet átültetni! :) Az ebédet egy külön kis helyiségben fogyasztottam el, nagy étvágyam nem volt. Félórányi szünet után következett a második felvonás: a hajbeültetés.

Először is egy tollal megrajzoltuk a beültetés ívét. Olyanra formáltuk, amilyenre én vágytam. Aztán kis lyukakat fúrt Emese, azaz előkészítette a helyét a beültetendő graftoknak, majd kis csipesszel benyomkodta a hajszálakat. Azt hiszem, ez kevésbé volt fájdalmas művelet, mint a délelőtti, bár az sem volt elviselhetetlen. A változatosság kedvéért most filmet néztünk. A film nem volt különösebben izgalmas, így el is aludtam közben. A doktornőtől most is sok dícséretet kaptam. Azt mondta, még nem volt ilyen páciense, akivel egyvégtében, szünet beiktatása és újbóli fájdalomcsillapítás nélkül tudott volna dolgozni. Azzal bíztatott, hogy egészen biztos, hogy jól fogom bírni az éjszakát és a másnapot, mert magas a fájdalomküszöböm. Mikor felébredtem, még javában folyt a műtét. A hátralévő időben kellemesen elbeszélgettünk családról, munkáról. Úgy éreztem, nagyon jó kis csapatot alkot a kis doktornő a két szimpatikus asszisztensével. Azt pedig már délben megállapítottam, hogy sokkal jobban jártam, hogy doktornő operált és nem egy doktor úr, mert ilyen aprólékos, türelmet igénylő munkához a nők szerintem sokkal jobban értenek.

   A hajátültetési műtét után készült képek

Délután 6-kor végeztünk. Azt hiszem mindannyiunknak elég volt az aznapi program.
A hazamenetel előtt Emese még ellátott tanácsokkal, elmondta mit kell másnap és az elkövetkező héten, hónapban tennem, valamint fájdalomcsillapítóval is ellátott. Az első éjszakát úgy aludtam végig, mint a mormota...

Hamarosan folytatom ;)

0 Tovább

Miért döntöttem a hajbeültetés mellett?

Kislány korom óta elégedetlen voltam a hajammal. Szerettem  volna más színűt, dúsabbat, esetleg hullámosat, nem pedig azt, amivel a Jóisten megáldott. A nővéremmel ellentétben nekem a szüleim nem engedték meg, hogy legalább hosszúra növeszthessem. Mindig levágatták, mondván ezzel talán majd erősödik. Így, ha senki nem látta, sálból csináltam magamnak lófarkot, és nézegettem megújult ömagam a tükörben. Később más hiányosságokat is felfedeztem magamon, de ez volt a legkorábbi és talán a legfájóbb handicap-em.

A fiam születése után aztán a szoptatás nyolc hónapja alatt még azt a kevés hajat is elvesztettem ami volt. Naponta csomókban hullott ki a hajam, de a legszörnyűbb az volt, hogy a homlokomon két öböl alakult ki, úgy kopaszodtam föl mint a férfiak. Kisebb öböl mindig is volt a homlokomon (apai örökség), de ez már ijesztő volt. Már a frufru sem tudta eltakarni.
Idővel aztán a hajam regenerálódott, de a két öböl megmaradt. Szó se lehetett  homlokból kifésült hajról, pedig mindig is szerettem volna igy viselni a hajam.

Mikor az orvostudomány bravúrjairól olvastam, mindig arra gondoltam, hogy ha egyszer a  hajbeültetés is megvalósul annak talán én is alávetném magam. A  két öböl beültetése tán csak nem egy nagyon komplikált művelet. Tavaly aztán, mikor az origo-n megjelentek a HairHungary klinika első híradásai, rögtön ”rákattantam” és elolvastam a weboldalukon mindent, amit csak lehetett. Kértem is időpontot konzultációra, gondolván ez még nem jelent végleges döntést.

Jelenleg Németországban élek, de én –szükség esetén- biztos, hogy csak otthon operáltatnám magamat. Tudom, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van, de azt is, hogy a magyar orvosok ugyanakkor nagyon képzettek. Legközelebbi hazautazásomkor felkerestem tehát a hajklinikat.

Nagyon kedves fiatal doktornővel konzultáltam az első viziten. Azt mondta, semmi akadálya annak, hogy én a jövőben homlokból kifésült frizurával járjak.:))  Beszélt a műtét előkészületeiről, magáról a műtétről és a műtét utáni állapotról. Fotók is készültek a jelenlegi állapotról és berajzolta milyen formában szeretném a pótlást. Kikérdezett az egészségemről és én is feltettem a magam kérdéseit. Az érdekelt leginkább, mennyire kell beavatnom a környezetem abba, hogy ilyen „őrültségnek” vetem alá magam. Nem szerettem volna ugyanis mindenki orrára kötni. Kiderült, hogy nem fog látszani a beavatkozás, mert a donor területet takarja a többi hosszú haj, a beültetést pedig a frufru. Nagyszerű!! És nem is kell a klinikán aludni, mert délutánra már kész leszek. Pár nap után a mindennapi életemet élhetem, nem kell feküdnöm, csak a hajmosással kell vigyáznom. Tökéletes!!


  Hajátültetés előtt (konzultáció)

Megállapodtunk abban, hogy az árajánlatot megküldik e-mail-ben és majd ennek alapján döntök. Kétféle ajánlatot kaptam, egyik variáció kevesebb, a másik több hajszál átültetésére volt kalkulálva. Adtam magamnak néhány napot (hetet?) arra, hogy mérlegeljem a helyzetet. Pro és kontra voltak érveim. Végül azzal győztem meg magam, hogy ha egész életemben erre vágytam és most egy napos műtéttel megoldható, miért ne engedhetném ezt meg magamnak. Mások ennél sokkal nagyobb átalakításokon is átesnek...

Mikor legközelebb felkerestem a klinikát, megbeszéltük a részleteket: a műtét időpontját, a szükséges vizsgálatokat és a beavatkozás előtti napok teendőit. Mindezeket persze írott formában is kézhez kaptam. Befizettem az előleget így a kocka el volt vetve!

Hamarosan folytatom ;)

0 Tovább

Hajbeültetés nőknek - Blog

blogavatar

Éva vagyok és úgy döntöttem, hogy hajhullásom megoldására a hajbeültetést választom. Németországban élek, de ettől függetlenül magyar szakemberekre bízom magam és ehhez a HairHungary klinikát választottam.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek